Noutăți și evenimente

Un test de sânge pentru depistarea Alzheimer ar putea apărea în următorii 5 ani – TheTimes

d6851ddf a905 47ef a026 6c704d5654fb

Oamenii de știință din Marea Britanie lucrează la un test de sânge pentru depistarea maladiei Alzheimer, care ar putea fi utilizat de Serviciul Național de Sănătate (NHS) în următorii cinci ani. Acest lucru ar putea face mult mai rapidă și mai ușoară diagnosticarea bolii, ceea ce ar permite oamenilor să înceapă tratamentul mai devreme. În prezent, obținerea unui diagnostic este un proces complicat, care poate dura mult timp și implică diferite tipuri de teste, inclusiv scanări ale creierului și prelevări de sânge din coloana vertebrală, care sunt costisitoare și nu sunt disponibile pe scară largă.

Importanța diagnosticării timpurii a crescut, deoarece au fost dezvoltate noi medicamente care pot încetini evoluția bolii Alzheimer, dar acestea funcționează numai dacă boala este depistată din timp. Două organizații caritabile importante pentru demență finanțează un studiu de 5 milioane de lire sterline pentru a ajuta la pregătirea acestor teste de sânge pentru a fi utilizate de medici. Testele ar căuta anumite proteine dăunătoare din sânge care sunt semne ale bolii Alzheimer.

În prezent, multe persoane cu demență nu sunt diagnosticate deloc, iar acest nou test de sânge ar putea ajuta la depistarea acestor cazuri. Speranța este de a folosi aceste teste în clinicile de memorie, alături de alte evaluări. Experții consideră că existența unui simplu test de sânge ar putea facilita, de asemenea, cercetarea unor noi medicamente pentru Alzheimer.

Articolul discută, de asemenea, de ce un diagnostic este important pentru oameni. Chiar dacă în trecut nu se puteau face prea multe lucruri după ce era diagnosticat cu Alzheimer, acum există tratamente care pot ajuta. A ști din timp că aveți Alzheimer este crucial pentru a obține cele mai bune rezultate din aceste tratamente. Dezvoltarea unui test de sânge eficient pentru Alzheimer reprezintă un mare pas înainte, nu doar în știința medicală, ci și în a face tratamentele accesibile celor care au nevoie de ele.

Puteți citi articolul original pentru informații mai detaliate aici: The Times.

Posturi conexe
CercetareNoutăți și evenimente

ALARMĂ! Pandemia COVID a îmbătrânit creierul adolescenților, iar ecranele distrug mintea copiilor!

Noutăți și evenimente

O călătorie fascinantă în universul minții: Psihiatrie, cultură și inovație la Timișoara

Noutăți și evenimente

Utilizarea fără prescripție a medicamentelor pentru ADHD la elevi și studenți ar putea scădea productivitatea

Natura și sănătatea mintalăNoutăți și evenimente

Legătura dintre alimentele foarte procesate și sănătatea creierului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *