Noutăți

Beneficiile psihologice ale iertării

iertarea sanatate mintala

Schimbarea sentimentelor negative cu sentimente pozitive poate îmbunătăți bunăstarea mentală.

Un articol recent publicat de NewYork Times (link la final) discută cercetările recente care sugerează că iertarea poate spori bunăstarea mentală și oferă îndrumări cu privire la modul de a o practica. Cercetătorii au repartizat în mod aleatoriu 4.598 de participanți din cinci țări în grupuri, un grup primind un caiet de lucru despre iertare care conținea exerciții pe care trebuia să le completeze în mod independent. După două săptămâni, participanții care au lucrat prin caietul de lucru au raportat o creștere a sentimentelor de iertare și o reducere a simptomelor de anxietate și depresie în comparație cu grupul de control.

Tyler VanderWeele, directorul Human Flourishing Program de la Harvard și coautor al studiului, explică faptul că iertarea poate ajuta la eliberarea victimei de agresor, ceea ce duce la îmbunătățirea stării generale de bine mental. Iertarea nu înseamnă că uită, scuză sau scuză acțiunea, nici nu echivalează cu împăcarea sau renunțarea la justiție. În schimb, implică înlocuirea voinței rele față de infractor cu bunăvoința.

VanderWeele consideră că iertarea este o abilitate care poate fi exersată. Printre strategiile de bază pentru practicarea iertării se numără reamintirea durerii fără a o reprima și încercarea de a empatiza cu agresorul, fără a-i scuza acțiunile sau a invalida propriile sentimente. Este posibil să se cultive o dispoziție mai iertătoare în timp, ceea ce poate fi deosebit de valoros în societatea polarizată de astăzi.

https://www.nytimes.com/2023/04/28/well/forgiveness-mental-health.html

Related posts
Noutăți

O călătorie fascinantă în universul minții: Psihiatrie, cultură și inovație la Timișoara

Noutăți

Un test de sânge pentru depistarea Alzheimer ar putea apărea în următorii 5 ani - TheTimes

Noutăți

Utilizarea fără prescripție a medicamentelor pentru ADHD la elevi și studenți ar putea scădea productivitatea

NaturăNoutăți

Legătura dintre alimentele foarte procesate și sănătatea creierului

Sign up for our Newsletter and
stay informed
[mc4wp_form id="14"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *